Kapittel 14 – Løven og Kronhjorten

Dragens Tann
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Når følget ankommer vertshuset Løven og Kronhjorten, forsvinner Lan inn i oppholdsrommet for å høre siste nytt, mens resten går for å få seg et bad. I badet får de vite at Lysets Barn er i byen og lager trøbbel, og Matt røper nesten hemmeligheten deres til en tjenestemann. Når de har badet samles de i et privat værelse for å spise middag, men ikke før Rand har sett Moiraine snakke med Min. Moiraine forteller følget at de vil være i Baerlon i to netter før de drar videre, og formaner dem om ikke å stole på noen. Rand lurer på om han kan stole på henne og Lan. Etter middag går de fleste ned i oppholdsrommet for å høre på Thom, men ikke Rand. Han er utslitt, og velger heller å legge seg tidlig.

Rand drømmer. Han er i en korridor, og går inn i et rom hvor han finner Ba’alzamon. Han rømmer, men kommer bare inn i samme rom igjen. Ba’alzamon vil ha ham til å drikke, men Rand nekter, og Ba’alzamon blir sint. Han skryter av alt han har gjort – befalt Lews Therin å drepe familien sin, startet Trollokkrigene, fått Haukevinge til å begå feil, og startet Hundreårskrigen. Videre forteller han Rand at Tar Valon bare vil bruke ham, på samme måte de har brukt blant andre Yurian Steinbue, Davian og Logain. Ba’alzamon dreper ei rotte ved å krøke en finger, og skal til å gjøre det samme med Rand, da Rand våkner.

Rand vurderer å fortelle Moiraine om drømmen, men noe Ba’alzamon sa får ham til å la være.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.
Sitat:
I do not understand, if he did not send the Gray Men, who did? If a Myrddraal, or another Forsaken ...If somebody else sent them, why did they not tell him? They're all Darkfriends, aren't they? And why me, Moiraine? Why me? Rand is the bloody Dragon Reborn!
Frustrert Perrin til Moiraine

Hunted,
Den Gjenfødte Dragen
Wheel of Time

Les den første boka fra serien nå!