WoT-robinson – et RPG

Delta i rollespill som utspiller seg i Randland

Moderators: Lothair Mantelar, Sauegjeteren, Terje

Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Terje er kjent for å være en godhjertet mann med stor evne til å utforske mulighetene i samfunnet rundt seg. Oppdagelsen var derfor ikke akkurat sensasjonell. Men Tuon og Barelain følte likevel at Terje hadde sveket dem på en eller annen måte. De var vant med å ha menene på øya i sin hule hånd. De besluttet å snakke med lag 2, og bytte Terje mot Gawyn. Moiraine og Verin godtar tilbudet. :lol:

Falck kommer nå med neste oppgave: Lagene skal løse en rebus. Dette er rebusen:

:P - gloss - ikke-kaffe-men? + U + 1

Hint: En av medlemmene på denne siden bærer dette navnet.

Første mann som løser rebusen vinner oppgaven og kan stemme ut en av medlemmene til de andre lagene.

Oppsummering:

Egwene
Min
Perrin
Mat

Verin
Moiraine
Thomas
Terje

Barelain
Tuon
Gawyn
Galad
Urban tilværelse
Sauegjeteren
Sauegjeter
Sauegjeter
Posts: 2715
Joined: Wed Feb 15, 2006 19:59
Contact:

Post by Sauegjeteren »

Siden Terje er den eneste av disse som faktisk har tilgang til disse sidene søkte han fort gjennom listene og fant fort ut at Ustedalen måtte være svaret. Han hadde bare følelsen av dette.

De fleste regnet nå med at Berealin eller Tuon kom til å gå på grunn av deres homofobe holdning, men Terje kom fort fram til at Verin måtte ut. Han så utfordring i henne og mente nå at siden de hadde kommet så langt måtte de sterke ut. Moraine var det andre alternativet, men uten Verin i nærheten kunne Terje ha Thomas for seg selv og påvirke ham enda mer. Verin gikk ombord i båten til Paradise Island og mumlet åndsfraværende for seg selv.

Falkc sa nå at de ikke skulle få noen flere oppgaver før neste morgen og ga dem bare hversine Sudoku-bøker, og ba dem ta vare på dem. De kunne komme til nytte.
Moiraine vet svært mye, sauegjeter.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Lagene møtes igjen hos Falck tidlig neste morgen. De blir bedt om å velge en representant for hvert lag. Dersom laget taper er det denne som skal ut, og dersom laget vinner får representanten imunitet ved neste utstemning. Lag 1 velger Egwene, lag 2 velger Terje og lag 3 velger Galad.

Egwene, Terje og Galad samler seg rundt Falck og får utdelt oppgaven: En sudoku! (Wee!) Sistemann/kvinne taper.

Egwene fyller raskt ut rutene i sudokuen. Hun er ikke tidenes yngste amyrlin for ingenting. Galad og Terje svetter og ser på hverandre der de sitter og skriver for harde livet. En time går, og deretter enda en... Terje har nå spist opp store deler av blyanten sin, og Galad klort seg til blods i tinningene. Så plutselig går det opp et lys for Terje, og han fyller raskt ut de rutene han mangler og leverer til Falck. Galad taper konkurransen, og blir sendt hjem. Egwene har fått imunitet ved neste utstemming.Så plutselig faller terje om på bakken og sparker og spriker i alle retninger. Ingen vet hva som skjer, men noe foregår åpenbart! Noe er riv ruskende galt!! I samme øyeblikk åpenbarer Falck neste oppgave: Den som klarer å finne ut hva som er galt med Terje vinner og får stemme ut en av de andre på øya. (Ikke egwene, da!)
Urban tilværelse
Akira
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1520
Joined: Wed Jun 01, 2005 18:14

Post by Akira »

De andre medlemmene bare står og måper over dette merkelig synet. Men Mat skjønner åpenbart at det er noe lugubert som foregår. Han ser nemlig at det er masse spor som beveger på seg i sanden rundt Terje, akkurat som om det var noen som går på den. Og Terjes liggestilling er noe suspekt. Skrikene er heller ikke helt normale. SÅ skjønner han det. Han roper ut: "Det er en usynlig homse på ryggen til Terje!" De andre blir lamslåtte og faller sammen i latter. Falck sier at dette er riktig, og med et opphører denne galskapen og denne usynlige homofile kommer til syne. Han var fordekt med en spesiell vev lagd av Moghedien. Så løper han bort i skogen og forsvinner. Tuon skriker ut: "The others!"

Mat bestemmer seg for at Gawyn må gå fordi han er lei av denne Mister-Perfect arrogante slasken. Gawyn trekker sverdet men Falck gir klar beskjed om at slikt ikke hører hjemme. De to rivalene utveksler sinte blikk og Gawyn drar bort.

Denne dagen hadde satt dype spor hos de gjenværende konkurrentene, men Terje hadde heldigvis unnsluppet fra det med skrekken.
"Destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice. I choose my own destiny."
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Deltakerne vandrer betutten hjem til sine respektive leire, og hviler ut i fred og ro. De går og legger seg, og står opp ved soloppgang. Egwene har fått god kontroll på sin gjeng. Perrin og Mat skaffer mat, Min tenner bål, og Egwene legger plan for dagen.

På lag to har Thomas og Terje tatt på seg oppgaven med å sove lenge på morgenen, og Moiraine er overlatt til seg selv å finne mat og tenne bål. Dette klarer hun imidlertid uten større problem, og hun har frokosten klar for de to turtelduene når de står opp.

På lag tre har det som før var et deilig vennskap mellom Barelain og Tuon utviklet seg i helt feil retning, og det foregår nå en blodfeide mellom de to kvinnene. Tuon har nemlig bestemt seg for å selge Barelain ved første anledning, og har bestemt seg for å ta kontakt med Egwene for å selge henne mot Mat. Barelain er blodig fornærmet. På morgenkvisten sniker derfor Barelain seg ut av teltet de to deler, og legger skumle planer.

Barelain får kontakt med Perrin og Mat som er ute og fanger fisk til frokost, og overbeviser dem med sin kvinnelige sjarm om at der må graves et hull like utenfor teltåpningen hennes. Etterhvert overbeviser hun dem også om at noen skarpe trestammer burde plasseres nede i graven. Til slutt får hun dem til å kutte litt granbar og legge over. Guttene får deretter et kyss på kinnet hver, og vandrer fornøyd, men tomhendte tilbake til Egwene og Min.

Moiraine ser hele opptrinnet fra sin posisjon på sin faste sten nede ved stranden. Tuon kommer ut fra teltet, strekker seg fornøyed etter en god natt søvn, og forsvinner ned i hullet og er borte. Ingen hører noen sinne noe mer fra Tuon. Barelain dekker hullet, og flytter teltet sitt.

Falck kommer gående ut av skogen senere på dagen og ber lagene samle seg på utstemmingsplassen. Han er noe overrasket over at lag 3 nå er så få... Han ber derfor Barelain om å velge seg et nytt lagmedlem. Barelain ser seg om og smiler...

" - Jeg velger Perrin!"

Lagene er nå som følger:

Mat, Egwene og Min.

Moiraine, Terje og Thomas.

Barelain og Perrin.
Urban tilværelse
Akira
Den Fortapte
Den Fortapte
Posts: 1520
Joined: Wed Jun 01, 2005 18:14

Post by Akira »

Falck introduserer den kjempefeminine Faile fra forumet. Han sier at hun skal være med fordi Skaperen har sagt det. Lagene slås nå sammen, og det blir enda viktigere med allianser. Så da ble ikke gleden av å få Perrin inn på laget så stor for Berelain allikevel.

Nå skal alle sammen inn i skogen og lete etter den usynlige homsen fra Lost. Terje får frysninger og protesterer, men Falck gir seg ikke på det. Faile ser sitt snitt til å få Berelain til å forsvinne i jungelen. Perrin er nemlig hennes.

Etter at hele gjengen har godt et stykke deler de seg i fire grupper for å lete over et større område. Plutselig befinner Berelain seg helt alene, og hun vet ikke hvor hun er. Panikken griper tak om henne. Men vent, hun må ikke la den ytre fasaden sprekke. Med ett får hun et dunk i hodet og faller bevisstløs på bakken. Faile står bak henne med en klubbe i hånda og hveser som en katt. Deretter tar hun Berelain i håret og drar henne bortover skogsbunnen noen hundre meter. Hun påkaller den usynlige homsen og overrekker ham Berelain mot at han ikke plager Terje mer. Berelain ble hans lille leke, inntil hun klarte å rømme tre år senere. Men da hun hadde rømt, falt hun i den samme gropa som Tuon hadde falt i og begge led samme ublide skjebne.

På slutten av dagen kom alle utmattet, tørste og lei tilbake til leiren. Og siden ingen hadde funnet den usynlige homsen, bortsett fra Faile, men det sa hun ikke, sa Falck at da skulle han være ekstra snill og kutte ut utstemmingen for denne gang, siden ingen hadde vunnet eller tapt. Han syntes dog det var litt rart at Berelain var forsvunnet, men tenkte ikke så mye over det.

De som er igjen er som følger:

Egwene
Mat
Min
Moiraine
Terje
Thomas
Perrin
Faile
"Destiny is not a matter of chance, it is a matter of choice. I choose my own destiny."
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Ny dag - nye muligheter. I dag er oppgaven enkel, sier Falck, og hopper blid opp på trestammen sin. Det er om å gjøre å plukke allermest kroneblomster, den som har mest vinner imunitet ved neste utstemming. Egwene har selvsagt enda sin immunitet, da hun ikke har fått mulighet til å bruke den enda.

Mat løper rundt og plukker som en gal, han er nemlig litt usikker på hva Egwene tenker på der hun alltid sitter og lager planer, og han har absolutt ikke tenkt seg hjem helt enda. Perrin prøver å holde følge, men med Faile stadig hengende rundt ham har han store problemer med å få plukket blomstene sine.

Min har bestemt seg for at den beste taktikken nå er å holde seg inne med Egwene, og at de to skal bestemme neste deltaker som må ut. De er begge skjønt enige om at Faile, denne nye personen, må ut. De får også Moiraine med på planen sin, og vips - når utstemminga kom fikk Matt imunitet, og Faile måtte atter en gang forlate øya.

:(
Urban tilværelse
Sauegjeteren
Sauegjeter
Sauegjeter
Posts: 2715
Joined: Wed Feb 15, 2006 19:59
Contact:

Post by Sauegjeteren »

Falck er nok en gang for en enkel konkuranse og bestemmer seg for at de skal løpe denne gangen. Og Falck lever også på den enkle teorien at jo høyere man er, jo fortere løper han. Han bestemmer derfor at Moraine skal løpe 1000 m, Egwene og Min 1100 m, Matt og Thomas 1300 m og Terje og Perrin skal løpe 1400m.

De starter og løper fort. Moraine tar selvsagt ledelsen, men blir fort innhentet. Bakerst i feltet har Terje bestemt seg for å vinne og går i skuldra på Perrin, noe som ender med at Terje ligger i grøfta, mens Perrin fornøyd loffer videre. Matt og Thomas er i god flyt og bytter på å dra og da de passerer Egwene og Min kaster jentene seg på hversin rygg. Ikke lenge etter kommer også Perrin og jogger jevnt forbi dem mens han mumler om sølv og gull. Ikke så lenge etter ligger Moraine og Perrin likt, men på av en eller annen grunn får ikke Perrin seg forbi Moraine. Hun jogger jevnt ved siden av ham mens hun smiler og svetter ikke en dråpe. Vel målstreke kaster hun seg fram, men overaskende nok tar Perrin tak i skuldra hennes og kaster seg først over mål. Ikke lenge etter kommer Matt og Thomas med hver si jente på skuldra og til slutt kommer Terje med et stygt skrubbsår på kneet og et tårevått ansikt.

Terje må altså hjem og Thomas stirrer lengselsfult etter ham der han drar. Perrin, som er vinneren, får imunitet av Falck. Falck sier i samme slengen at nå er det slutt på immunitet. De som har skal få, men det blir ikke utdelt noe mer nå.
Moiraine vet svært mye, sauegjeter.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Disse seks menneskene satt samlet rundt bålet samme kveld og funderte på deres egen framtid og deres videre sjebne på øya...

Egwene
Mat
Min
Moiraine
Thomas
Perrin

Egwene hadde Min i sin hule hånd, og Mat og Perrin var også "hennes" på en måte. Moiraine hadde mer eller mindre overtatt Thomas etter at Verin forlot øya, men de to var likevel i drastisk mindretall. Moiraine var bekymret, men viste det ikke med en mine.

Falck kom plutselig gående langsomt ut av skyggene, kastet håret over skulderen og hadde kveldsbrisen i ansiktet. Da han var fremme ved bålet tok han et dypt pust, og så på hver av deltakerne med meningsfyllt blikk.

"Det er alle mot alle nå. Enhver for seg selv. Førstemann til mølla."

Deretter snudde han seg og gikk dramatisk ut av bålets blaffr, og tok veien inn i skyggen igjen. Deltakerne så perplekst på hverandre. Løftet på skuldrene, ristet på hodet. De la seg deretter til for å sove.

I nattens mulm og mørke snek en person seg opp blant de sovende kroppene. Det var figuren av en kvinne, liten og nett. Hun snek seg lydløst ut av leiren og tok fatt på veien mot mølla.

:lol:

Førstemann til mølla får velge hvem som går ut neste gang.
Urban tilværelse
Sauegjeteren
Sauegjeter
Sauegjeter
Posts: 2715
Joined: Wed Feb 15, 2006 19:59
Contact:

Post by Sauegjeteren »

Figuren som snek seg vekk var Moraine. Under fridagene hadde Verin og Moraine undersøkt øya og og funnet ut at hvis de ville ha mel måtte de reise til mølla. Mølla var på den andre siden av øya og Moraine tok fatt på den lange turen over øya. Samtidig som Moraine drar fra leiren våkner Perrin og ser en mørk skikkelse prøve å snike seg bort. Når han prøver å følge etter henne detter han sammen som en sekk i teltet og river ned hele saken. Hele leiren våkner selvsagt og løper etter Perrin som såvidt ser Moraine.

Selvfølgelig blir det nok et kappløp, men denne gangen mot ei mølle og alle andre. Da de har løpt i flere timer er alle jevnt bortsett fra Moraine som mirakuløst nok holder seg 100 meter foran. De ser endelig mølla og det blir en real spurtduell. Matt slenger seg såvidt framom de andre i døra og løper til en møllestein med et brev på. De andre godtar at Matt vant kappløpet og venter i spenning på at han skal lese brevet. Han leser kjapt gjennom en gang, før han svelger og begynner å lese:
Moiraine vet svært mye, sauegjeter.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

"Velkommen til den store SEMIFINALEN! Dere er alle vinnere som står her nå, men i dag skal dere halvveres. Kun tre kommer videre til finalen. Vinneren av dette løpet får første plass. Den som fant ut hvor man skulle løpe får den andre. Det er altså kun en finalebillett igjen.

Dere fire som nå står og tripper og lurer på hva dere må gjøre for å nå finalen, dere har en tung dag i møte. For å gjøre kampen litt mer fair deler jeg dere inn i lag. Dette er lagene deres:

Egwene: Eivind, Simen, Stefan, Nynaeveer og Lanfearer,

Perrin: Faile, Ashie, Akira, Smultie, Incanus, Wolfie, Traveler.

Min: Stine, Sauegjeteren, Damien Frost, Ayeron, Rambomons, Fantasy Freak, Katten, Morten, Thomdril, Moiraine Sedai.

Thomas: Terje, Kjetil, Loki, Ludde, Aviendha, The Black Wind.Hjelp deres deltaker med å løse denne rebusen: (det var slik en hit forrige gang at jeg ikke kan dy meg for å gjenta bragden. as betyr annet språk.)

Kropp (as) – "en" (as) + mer + :P (as) – inga + tonetrinn2 + r + ikke glatt, men? + ndt + ___| = ?

Rettelse: Det er fire ord. Første langet som kommer opp med fasiten får sin deltaker til finalen. Alle eventuelle hint kommer i dette innlegget dersom rebussen skulle vise seg å være i tøffeste laget...

Og her er altså noen nye hint:

"en" (as) -> as er her engelsk

Doremifasolasido. Dosilasofamiredo.

Et av problemene i ord 1 eller 2 kan løses ved å gjøre seg kjent med musikk av The Strokes. De har utgitt en sang som - kombinert med resten av ordet kan brukes som substitusjon for det opprinnelige hintet.
Urban tilværelse
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Rebusen er endelig løst. Etter dagesvis med søvnløse netter har et lyst hode funnet fram til svaret, og svaret er: SOMMEREN LURER RUNDT HJØRNET. Vinneren av den siste finaleplassen er altså: Perrin.

(Takk for godt arbeid alle sammen, og spesielt Faile med sine voktere og hjelpere!)

Finalistene er som følger:

Moiraine
Mat
Perrin
Urban tilværelse
Sauegjeteren
Sauegjeter
Sauegjeter
Posts: 2715
Joined: Wed Feb 15, 2006 19:59
Contact:

Post by Sauegjeteren »

Idet Faile har gjort sin siste inngrepen på øya våkner konkuranseinnstinktet i alle tre. De får høre at de skal begynne i morgen og alle forbereder seg på forskjellig vis. Matt har på ett eller annet vis fått tak i druebrennevin og går med en diger sekk i hånda, Perrin tar med seg ei øks inn i skogen og hogger løs på det største treet han finner, mens Moraine setter seg ned i skredderstilling og mediterer mot en blå edelstein.

De blir vekket i 5-tida neste morgen og ingen skjønner helt hva som skjer, Falck inkludert. I det de svimer opp i lia begynner de fleste å våkne til. Perrin går med kjappere skritt og er tydelig stiv i armene, Matt subber oppover og er av og til utenfor stien for å brekke seg, mens Moraine går og kikker på blomstene og smiler.

Da de endelig er framme ved kamparenaen får alle tre fem kniver hver, med beskjed om å vise hvor gode de er med det. Matt sender alle knivene inn i ei tett klase i ei stor grein 20 skritt fra, Perrin prøver på det samme, men oppnår bare to kniver i greina en håndsbredd i fra Matt sine kniver. Da Moraine skal kaste smiler Matt selvsikkert mens Perrin mumler åndsfraværende. En kniv går i treet greina til Matt og Perrin sitter på. Den andre kniven skjener ut mot sida, men uvist hvordan svever den tilbake og fester seg sakte i barken ikke langt unna den første kniven hun kastet. Samme historien gjentar seg resten av kastene. Da hun er ferdig går hun bort til treet og skjærer opp barken fra kniv til kniv og avdekker:

M

Hun gliser rått, mens Perrin luter trist på skuldrene sine. Falck kikker nervøst bort på Moraine og Matt, og litt vaktsomt på Perirn, mens han prøver å smile og se kjekk ut. Han forteller så at dette var en konkuranse for å ha bort de farligste fra kamparenaen. (sikkerheten til TV3 er jo tross alt viktigst) De skal nemlig bruke kniver som poeng i finalen, og man kan ikke misbruke dem. Altså får Perrin bli, men hvem er farligst av Matt og Moraine? Etter ei lita stund kommer det hemmelige panelet fram til at siden Moraine åpenbart jukset er hun farligst.

Da står finalen igjen. Hvem vinner WoT-robinson 2006? Blir det Matt eller Perrin? Følg med dere.
Moiraine vet svært mye, sauegjeter.
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

Det er duket for en spennende finale i WoT-Robinson 2005/2006. Alle de tidligere deltagerne (bortsett fra Narg som er død, Faile som forsvant med Ceres dagen i forveien, og Tuon og Berelain som ingen kan finne) er ankommet øya etter en slitsom ferd gjennom Veiene. De gjenstående finalistene er Matt og Perrin, begge opprinnelig fra lag 1.

En Gateway(veit fremdeles ikke hva dette er på norsk) åpner seg, og en horde av personer ramler ut. Dette er de aktive skriverne på tidshjulet.net. alle bortsett fra Terje, som så klart visst det fra før, bli mektig overrasket over at det faktisk finnes en siden dedikert til deres verden. De nyankomne stiller seg raskt i to grupper, de som støtter Perrin, og de som støtter Matt.

Falck avslører nå at han har null pæling på hva som skal skje, og at han bare hadde fått beskjed av Skaperen å samle alle sammen, og vente. Og vente må de. Det går en time, det går to timer, og det er langt forbi middagstid da det plutselig blir åpnet et hull i lufta, og Faile og Ceres kommer småløpende ut. Rushtrafikk gjennom Oslo, de hadde vært nødt til å løpe isteden.

Så, nå kan endelig finalen begynne. Ceres tar ordet. ”Da er vi alle samlet her i dag, for å la det bli en ende på den mest underholdene tråden som har vært på Tidshjulet.net.- her småler og nikker forum folka, mens deltagerne ser bare utenforstående ut. – Vi står nå her igjen med to verdige finalister, Matt og Perrin. De skal derimot slippe å gjøre alt alene. Dere andre er nå blitt delt inn i to grupper, en til hver deltager, og dere skal være dem til hjelp i oppgavene.”

Faile tar over. ”Vi har fem oppgavedeler. Av spørsmålsdelene får dere poeng etter riktig svar, og på kreativitetsdelen vil vi dommerne avgjøre poengene.”

(Faile og Ceres deler ut et ark til hver av deltagerne. Disse sprinter tilbake til sine supportere, for å dele oppgaven med dem.)


WoT-kunnskap:

1.) En høy og tynn adelsmann fra Mindea med krøllede mustasjer?
2.) Denne kvinna er domaner, er veldig grasiøs, har eplekinn og er en av et par.
3.) By som var lokalisert i sentrale Andor, hadde en veiport. En av ”De ti nasjoner.”

Forum-kunnskap:

1.) ”Jeg blir ganske grenseløst irritert over nordmenns komplette ignoranse.”- hvor kommer dette fra, og hvem sa det?
2.) hvem var og hvem er medlem nummer 100? hva var krøllet rundt det?
3.) Hva dreide den første posten i spørsmålskategorien seg om?

Forskjellig:

1.) Dersom Manhatten hadde samme folketetthet som Alaska, hvor mange mennesker ville det da ha bodd der?
2.) Hvem er dette?
Image
3.) Hvem er R. L. Stine?

Kreativt 1:

Tegn et portrett av deres lagleder (Perrin/Mat). Hvert medlem på laget kan her levere et portrett! Større sjanse til å vinne om alle deltar.


Kreativ 2:

Lag en sang om forumet, dets brukere, og tidshjulet generelt. (her er det mange poeng å sanke, både på innhold, kreativitet og lignende)
Ceres: ”Og husk, dere må bli ferdig før mandag 1. mai, kl 18.00.”
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

En gong ljomer gjennom marg og bein, gjennom vann og luft. Medlemmene på lagene samler seg rundt Flack, Ceres og Faile, og gir motvillig og tvilende fra seg sine respektive svar. Dette har vært tøft, det er det ingen tvil om. Mange av medlemmene har sorte ringer rundt øynene i mangel av søvn, og håret til forumets langhårede medlemmer, Terje, Akira og muligens andre, står til alle kanter...

Sannhetens time har kommet... Juryen kikker raskt over del 1 først. Medlemmene har slått seg ned rundt bålet, og formelig sikler av spenning. Perrin og Mat skuler olmt på hverandre. Og endelig:

"Da er svarene klare," sier Falck.

Ceres og Faile trer fra.

"På del 1. har dere alle gjort det veldig godt. De korrekte svarene er: Pears eller Culen (helst begge), Theodrin, Aridhol. Her har Perrin sitt lag klart en mer enn Mat sitt, og Perrin vant altså denne delen. Ståa er 1 - 0."

Faile fortsetter: "På del 2. er svarene som følger: SAU i Fisk, torsk og annet med fæl konsistens, Finduz - krøllet fordi en annen bruker hadde flere nick og fordi admin jo ikke egentlig er en bruker, Aelfinn og Eelfinn. Dere har alle vært dyktige og fått svarene rett sånn i sin helhet, men på grunn av krøllet rundt Centurion-rangen har jeg og Ceres bestemt å gi Perrins lag et halvt poeng ekstra for god forklaring. :) Deres svar lyder som følger:

"Finduz var den som vart "kåra til" brukar nummer hundre, og fekk dermed rangen Centurion. Men på grunn av at Lothair hadde to brukarar (Lothair og madyhho) og at admin ikkje er ein ordinær brukar, so er det Hanna Sedai som er den rettmessige brukar nummer hundre."

Dette er alt riktig og godt, men i tillegg til å hete Madyhho og Lothair het han vel også Bull. Derfor er jurien litt tvilsom, men på grunn av at dette svaret tross alt er veldig bra, gir vi Perrin et ekstra halvt poeng, og Perrin vinner del to også. Stillingen er nå: 2 - 0."

Ceres trer fram igjen. "Svarene på del tre er som følger: 23 - 25 (vi godtar alt mellom dette, og begge lagene var innenfor området), President Sellapan Ramanathan av Singapor, forfatter av Grøsserne. På denne delen klarte ingen av lagene å finne ut hvem mannen på bildet var, og dette er vi svært skuffet over... Ingen vinner derfor denne delen. Med uavgjort er stillingen nå 3 - 1 til Perrin."

Faile: "Det er nå på tide at lagene synger sine respektive sanger. Dette er som dere ser en svært viktig tid - spesielt for Mat og hans lag dersom han skal være i stand til å slå Perrin.

Mat sitt lag sin sang:
Mat wrote: Entering Tidshjulet.net

It was a cold and rainy night, the walls shook from the storm
I sat alone with some tea, trying to keep warm

I must have dozed, I must have slept, I had the strangest dream
I heard a knock upon my door and startled I did scream

I heard a sound, a door that creaked, and hid behind my chair
A shadow entered through the door, a man with long, black hair

“My friend”, he said, “I have the cure for dull and dreadful days
Just come with me and I will tell you of the webbed ways”

He led the way into my office and showed me to my chair
“The respite from your troubles is the internet, my dear”

He showed me what it was to surf, to chat and blog and play
But the most intriguing was a forum I must say

It was a place to talk about a story that was told
By a most creative man, a physicist of old

I'd read this most amazing tale, and knew its magnitude
And finally here was a place of friends that knew it too

There’s many a user of this site and admins that rule it all
It is a place of interest for those who’ve heard the call

The man, he said: “Now you know what worlds lie hidden there
So now I leave you to it, and make my way from here”.

My life had changed, I knew it then, the thought was clear to me
I had found a meaning in the world of fantasy

I woke at last from a thunderbolt; it shook me from my sleep
I knew it all had been a dream, oh, how I did weep

I stumbled to my office desk and sat me in my chair
And saw upon my blinking screen a strand of long, black hair
Perrin sitt lag sin sang:
Perrin wrote: Melodi: Dyrene i Afrika

Vi har et lite nettsted hvor vi liker godt å være
Det e'kke store plassen men vi er jo ganske sære
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
Det e’kke store plassen men vi er jo ganske sære

Men hei! nå må vi skynde oss, vi har en sang å føre
for vi må hjelpe Perrin vår med alt han syns er tøvet
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
for vi må hjelpe Perrin vår med alt han syns er tøvet

På denne robinso-onsøy vi har hatt mye moro
O-og se på Perrin vår, han er da virk'li vantro
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
O-og se på Perrin vår, han er da virk'li vantro

Perrin er en ekte smed, han lager øks og kniver
Han skal kunne lage ting vi knapt nok kan beskrive
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
Han skal kunne lage ting vi knapt nok kan beskrive.

Her på dette forumet vi spammer litt for mye
lover vi å skjerpe oss så får vi inn no'n nye
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
lover vi å skjerpe oss så får vi inn no'n nye

Men vi må ikke glemme det, det skjer da ganske mye
Ingen skal ta fra oss det, vi drøfter alt det nye
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
Ingen skal ta fra oss det, vi drøfter alt det nye

Eivind, Simen, Stefan og vår alles kjære Terje
De passer godt på forumet, så slipper vi å herje
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
De passer godt på forumet, så slipper vi å herje

Faile, Ceres, incanus, de er her også ofte
Oversetter Morten er her også for å softe
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
Oversetter Morten er her også for å softe

Randis er en skummel fyr, han kaller seg for dragen
vi venter nå på skjebnen hans, den aller siste dagen
Simen Stefan Eivindmann Simen Stefan Eivindmann
vi venter nå på sjebnen hans, den aller siste dagen
"For en nytelse! Herlig!" Ceres og Faile er begge opprømte og glade. Deretter må den vanskelige beslutningen fattes. Pros and cons for sangene trekkes fra. Perrin's sang var hærlig melodifull, og tok for seg mange av forumets medlemmer, samt litt om tidshjulets faglige innhold (siste vers). Enkelte av versene har noen flotte rim (dragen - dagen og Terje - herje) og enkelte av versene var nødløsningsorientert (la dem gå upåpekt hen i historien). Sangen har ni vers og en god tilnærming til melodien.

Mat's sang er skrevet på et lyrisk og nydelig engelsk. Språket viser tilnærming til språket i WoT (webbed ways) og stemningen i sangen er hærlig, regnfull og skummel. Budskapet i sangen godt formulert, og de fleste versene har gode rim. Jurien er svært begeistret også over denne sangen. Vi er imidlertid noe betenkt over at den ikke har noen melodi...

"Jurien velger derfor intil videre å la denne oppgaven gi ett poeng til hvert av lagene. Stillingen er 4-2 til Perrin."

Siste del har vært åpen for beskuelse, og tre deltakere har gitt sine bidrag i konkurransen. Fra Mat's lag har Moiraine Sedai gitt nydelige tegninger av Mat, og også Lanfear har levert et solid bidrag, og fra Perrin's lag har Terje og Sauegjeteren gjort tapre forsøk. Her hersker det imidlertid liten tvil om at Moi slo de andre deltakerne ned i støvlene med sin kulltegning. Poenget her går til Mat's lag.

Den endelige stillingen blir altså: 4 - 3 til Perrin. Ahsaman, Hansiato, Incanus, Katten, Sauegjeteren, Terje og Wolfie - dere har gjort en strålende jobb. Gratulerer så mye med seieren."
Urban tilværelse
Locked