Page 1 of 1

Trenger informasjon om 'shadowban' på Twitter - Kan noen hjelpe?

Posted: Wed Apr 03, 2024 14:36
by Abel
Hei alle sammen,

Jeg har hørt mye om begrepet "shadowban" på Twitter her, men jeg er ikke helt sikker på hva det egentlig betyr eller hvordan det fungerer. Kan noen av dere her gi meg noen opplysninger eller dele deres erfaringer for å hjelpe meg med å forstå dette bedre? Jeg setter pris på all hjelp og informasjon jeg kan få!

Takk på forhånd!

Re: Trenger informasjon om 'shadowban' på Twitter - Kan noen hjelpe?

Posted: Thu Apr 04, 2024 13:34
by Loki
Har ikkje peiling i det heile tatt på korleis det eventuelt fungerer i praksis, men skal forsøke svare lell sidan det er ekstremt lite aktivitet her om dagen og eg er ein av handfulla folk som sjekker innom. :) Berre ta alt med nokre klyper salt!

Mitt inntrykk av omgrepet er at det nyttast om å bli utestengd/blokkert på eit vis som personen/personane som blir blokkert(e) ikkje sjølve ser eller får beskjed om -- ein er altså ikkje klar over at ein er blokkert. Det blir òg brukt i mindre absolutte samanhengar der ein teknisk sett ikkje er blokkert/fjerna, som viss ein algoritme nedprioriterar postane dine til langt ned på resultatsida eller nyhendefeeden slik at andre har mindre sjanse for å sjå dei, og så vidare. Sidan det per definisjon er vanskeleg å prove om dette faktisk er noko som har skjedd med ein, er det sikkert ein populær ting å påstå enten det er sant eller ei, særleg for konspirasjonstenkarar og liknande. https://en.wikipedia.org/wiki/Shadow_banning