WoT-robinson – et RPG

Delta i rollespill som utspiller seg i Randland

Moderators: Lothair Mantelar, Sauegjeteren, Terje

Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

WoT-robinson – et RPG

Post by Faile »

okei.. dette her er da første del av det etterlengtede WoT-robinson(med litt forenkla regler).

de fire lagene blir fløyet inn på den lille avsidesliggende øya utenfor skyggekysten. vi tar en nærmere titt på deltagerene:

Lag 1:
Bondefolka


Rand: den fødte leder, bosser alle rundt omkring og forventer at alle skal hoppe foe ham
Egwene: den lille stille forsiktige jenta som allikevel kan vise seg å ha ben i nesa.
Mat: den ansvarsløse skøyerfuglen som alltid havner i bråk, hele øyas don-jouan
Nynaeve: rands kvinnelige motstykke, bossete og ufordragerlig, hater Moiraine på lag 2 av hele sitt hjerte. har et godt øye til Lan.
Perrin:den ettertenksomme grovsmeden, med en mørk og forbudt hemmelighet(har det noe å gjøre med øye fargen hans mon tro?)
Min: guttejenta som ser rare ting rudt omkring. går rykter om at hun er totalt gal, og hallusinere, også trodd lesbisk pga gutteklærene sine

Lag 2
De ufordragelige viktigperene fra Tar Valon


Moiraine Sedai:masete liten dame, med sine egne meninger. klarer nok aldri helt å glemme at hun er født kongelig, og forventer respekt deretter.
Lan Gaidin: Moiraines trofaste(?) vokter. masse muskler, med svært lite vett til å styre ham. ryktes å ha lagt sin elsk på en viss bondekvinne.
Verin Sedai: en liten kvinne med STORE hemmeligheter. ingen blir noen gang helt klok på henne. ikke til å stole på.
Thomas Gaidin: verins løpegutt, uten noen som helst egne meninger.. eller?
Elaida Sedai: en litt patetisk kvinne som biter og hyler om hun ikke får viljen sin. hater moiraine, og alle menn på øya for den saks skyld.
Gawyn: liksomhelte som tok livet av mange av sine tidligere venner kun for å oppnå heder hos de nye herskerene sine. er kjent for å snu kappen etter vinden.

Lag 3
misforståtte snillinger


Berelain: mannesluker av stor rang. er lei av at folk bare ser store pupper når de ser henne. vil bli tatt på alvor. vil ha Perrin
Galad: overmennskelig pen, gjør alltid det rette uansett konsekvensene. har nok et godt øye på egwene, i likehet med sin bror Gawyn.
Tuon: Liker å føle at hn eier folk. har forsøkt å få Mat til å selge seg flere ganger. har barbert hode sitt fordi hun synes hun er så pen.
Fain: en egentlig kjempesnill mann som vandrer fanatisk i lyste, men som ofte blir dømt som ond pga at han er en sanseløs drapsmaskin.
Luca: en pompøs mann, elsker nynaeve, men er gift med en annen. setter seg selv veldig høyt

Lag 4.
de som bare er onde


Lanfear: ser på seg selv som den vakreste i verden. vil ha Rand, koste hva det koste vil, og har ingen hemninger for å drepe.
Sammael: utnevnte seg selv til å være den neste etter DO, og de andre er i tvil om de skal tro ham, og tilbe ham, eller om de skal ta livet av ham førts som sist.
Moggy: liker å snike seg rundt alene, og bare observere alle andre. hater Nyn mer enn noe annet i hele verden.
Shaidar Haran: sjefs bølla på øya. liker å pine, plage og voldta alle rundt ham.
Galina sedai: litt svakere enn de andre på dette lagte, og er svært flau over det. ønsker å bli like flink som moggy, gjør ikke annet en å lyve og starte inntriger.
Narg: Trollok, blir ofte utnyttet av de andre til å gjøre grov arbeidet for dem. svært lite hjerne, mye muskler, og har en spisevane de andre avskyr.
dag 1:

lagene kommer til øya, og får i oppdrag å bygge seg et hus. Tuon innsisterer på å ha minst fire etg i sitt hus, og det blir mye problemer innen lag 3. de får etter mye om og menn reist ei lita koie(som Galad bygger helt alene mens folka krangler)

lag 2 forsøker å lage ett tårn, men må snart gi opp, og bygge en hall isteden for. her setter de seg ned og begynner å krangle om hvem som skal ha stolen midt på gulvet.

lag 1 blir litt forstyrret av gjenntatte drapsforsøk fra lag 4, og et par ustyrlige beilere fra lag 2 og 3. de får tilslutt reist en liten gård, som narg brenner iløpet av natten.

lag 4 er for opptatt av å øddelegge for lag 1, at de ikke rekker å bygge hus. de klarer derfor ikke oppdraget og må stemme en hjem.

(din tur.. :P , fortell om dag to, og hvem de stemmer hjem)
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Dag to, første utstemming:

Lag fire møter hos Falck og tar fatt på vurderingen av gårsdagen - hva fungerte? Sammy tar ordet og bestemmer ganske så bestemt at Lanfear må ut. (Hun er den sterkeste konkurrenten hans). Begrunnelsen hans er hennes kjærlighet for Rand - slik overkryssing kan ikke tollereres! Lanfear blir voldsomt sint og går til frontalangrep på Sammy, og mens disse to angriper hverandre (verbalt) har Moggy fått SH, Galina og Narg til å stemme Lanfear også. Det er viktig å få ut de sterkeste først, og sammael er ikke så smart, så han kan gå som nr. to.

Lanfear må altså reise over til øy 2 etter en enstemmig avstemming.

Lagene går tilbake til leirplassen sin og får et nytt oppdrag: De skal fange ei geit, og de har ett døgn på seg!

(Din tur! :wink: )
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

dag tre, på dagen.

lagene har altså fått i oppdrag å fange en geit, og det kom til å bli en værre oppgave en den forige. i lag to går det heller rolig for seg, i det verin bare vever noen magiske tråder om en stein, og sånn får den til å se ut som en geit. de bruker resten av dagen til å spille det store spillet, og alle har det kjempegøy! for de andre lagene var ikke degen like lett.

lag tre bestemmer at fain skal ut og lete, men sender etterhvert luca i det fain ikke dukker opp etter norn timer(han kom senere tilbake, med tre døde fasaner, og en pungrotte, alle styggt lemleste) Luca kommer gråtende tilbake en time etter, fordi han har få et skrubbsår på kneet. Galad går ut og finner en geit (suprise).
senere på kvelden forsvinner desverre geita(lag fire blir mistenkt), og hele laget er i dypt sinne.

i lag fire har Narg fått et følelses messig sammenbrudd når han ser geita moggy fant, den minner ham om hans døde bestemor(Galina sfår et illebefinende når hun tenker på at trolloker faktisk formerer seg) han vurdere å reise hjem, men blir støttet av de andre til å bli værende på øya.

bondefolka er sikkre på å vinne, og bare tøyser og tuller hele dagen. da det endlig går opp for dem at dagen nærmer seg slutten, får de panikk. Mat kommer etter en time tilbake med en mager og skrøpelig geit, men vil ikke fortelle de andre hvor han fant den. da andre slår seg selvfølgelig til ro med det.


ettersom lag tre ikke har noen geit å vise frem, må de stemme ut en person hos falck samme kveld.

(nestemanns tur :P )
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Dag tre, kvelden:

Barelain, Galad, Fain, Tuon og Luca møter med tungt mot falck i steinrøysa og er klare til utstemming. Galad er i tvil. Hvem er riktig å stemme ut? Hvem av de andre har gjort en dårlig jobb? Hvem er det sin skyld at laget mistet geita? Falck er tøff, og gir seg ikke før Galad pumper uti og sier at Luca eller Fain er de eneste som gjorde noe, og de er også de eneste som gjorde noe galt. Han er sterkt splittet, men kommer etter hvert fram til at han ikke liker Fains oppførsel, og at han må hjem.

Barelain er også dypt fortvilet. Hun er jo en storspiller i det store spillet, og vet jo at de tøffeste konkurrentene på laget er Galad og Tuon. Men hun ønsker jo slettes ikke å stemme ut en mann som er like pen som hun er! Barelain begynner å finne seg selv småforelsket i denne vakre gubben. Og stemmer derfor Tuon.

Fain stemmer Galad - han likte ikke å bli bosset rundt fordi han ikke hadde klart oppdraget. Han liker ikke autorieteter.

Luca har fått øynene opp for Barelain, og det Barelain sier må være god fisk. Han stemmer derfor med Barelain - Tuon.

Tuon er klar over at Barelain ønsker henne ut, og at hun får Luca til å gjøre hva hun vil. Hun vet også at det er viktig å danne sterke alianser. Derfor går hun inn på Galads side, og stemmer Fain.

Det er nå likt mellom Tuon og Fain. Hva skal falck finne på nå? (Inn kommer tvnorge med slankekrigregler) AHA! De andre lagene skal få bestemme! Tuon eller Fain?

Lag 1 stemmer Tuon - Fain er jo en koselig fyr med historier og hyggelige varer hvert år! Ikke noen grunn til å stemme han ut! Lag 2 stemmer Fain - det lukter visst nok rart av han. Det hele står og faller nå på lag 4. Sammy ønsker å få stemt ut Tuon og skaper stort oppstyr i laget. Moggy har imidlertid lagets andre medlemmer i sin hule hånd, og når Sammy roper Tuon - da visker Moggy Fain - og Fain får den siste stemmen.

Fain må nå desverre forlate Robinson 2005.

Falck opplyserer lagene om at neste oppgave vil være særdeles vanskelig, og intelektuell krevende. Selve oppgaven vil de få morgenen etter!
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

dag fire, om morgningen

i lag tre merkes tapet av fain smertefullt godt. for det første har ingen funnet døde rotter i sengen sin denne natten, og heller ikke har noen følt seg sniffet på i søvne.
galad har sittet oppe hele natten, og grublet på om valget hans faktisk var det rette. fain hadde riktig nok ikke gjort noe godt for laget, men han hadde i alle fall gjort noe, som var mer enn man kunne si om tuon.
berelain setter seg ned for å trøste ham, på sin egne intime måte. galad blir sittende, selvom han synes at dette begynner å bli litt flaut. han er rådvill, og vet egentlig ikke hva hans kal gjøre. selvom det kanskje bryter noen uskrevne normer, bestemmer han seg for å søke hjelp hos sin bror på lag to.

i leiren til lag to sitter gawyn i sine egne tanker. han slites mellom å være trofast mot sitt lag, og elaida, eller om han skal være tro mot sitt hjerte, og følge egwene.
han blir ikke veldig happy når hans halvbror dukker opp. etter å ha forsikret galad om at det var rett å få fain ut, unskylder han seg fort, og går til elida. hun blir kjempe fornøyd med at det er splittelse i det andre laget, og begynner å legge planer for seg selv. og hvordan hun skal få egwene vekk fra øya.

i samme øyeblikk står egwene og snakker med falck. han er kommet til henne med dagens oppdrag. de skal gravere trompeter, og sy bannere... den fineste trompeten og det fineste banneret vinner. da egwene påpekte at dette skulle være en intlektuelt prøvende test, sier falck som mange ganger før at fylla har skylda.

i tilleg har falck en overraskelse til det laget som tapte forige gang, men det vil han ikke svare på hva er før neste utstemming.

(din tur :D )
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Vel... Oppdraget er klart - der skal syes bannere og trompeter skal graveres.

På lag 1 tar Egwene straks komandoen. Guttene skal følge Perrin og hjelpe til med trompeten, jentene skal hjelpe henne med banneret. Nynaeve holder på å fly i flint av tanken på å ta ordre fra jenta som har vært lærling hos henne i evigheter! Aldri ! *Mange harde drag i fletta*

Egwene og Nynaeve er i tottene på hverandre hele dagen, og Min ender opp med å måtte sy hele banneret alene. Min har aldri sydd før, og hele greia kan knapt gjennkjennes som et banner. Trompeten til guttene er imidlertid særdeles flott! Perrin har virkelig overgått seg selv!

På lag 2 sa Elaida klart fra om at hun kunne ta seg av banneret, og at Lan og Thomas og skulle fikse trompeten. Moiraine og Verin og Gawyn skulle få dagen fri for å bygge videre på leiren og finne mat. Alle skjøttet de sine oppgaver vel, og Lans og Thomas sitt horn ble fint, om enn noe lite. Elaidas fane ble helt superb.

Lag 3 hadde det vanskeligere... De er kun fire stykker igjen, og de vet at de får en overraskelse ved neste utstemming. (Uansett om de taper eller ikke denne runden.) Ingen av kvinnene kan sy, men Luca mener han har noe talent, så han setter seg altså ned med banneret. Tuon overser arbeidet. Galad tar fatt på hornet, og Barelain setter seg tvers ovenfor Galad, og nekter å flytte seg. Resultatet er et fint horn, men i steden for et banner har laget endt opp med en kappe... :roll:

På lag fire hersker kaos da Shaidar Haran har gjort noe med galina som galina ikke vil prate med noe om. Hun er imidlertid ute av stand til å ta fatt på dagens oppgave. Moggy kan ingen finne. Sammael beordrer Shaidar Haran til å ta fatt på broderinga, og Narg til å finne et horn, og ingen av tingene går særlig bra. Lag fire må til slutt stemme ut nok et lagmedlem.

(Husk overraskelsen for lag tre nå da!)
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

ved utstemninga hos falck må lag fire stemme ut en person.

sammy stemmer selvsagt på moggy, siden hun er den persoen som er sterkest motstander etter at lanfear røyk ut, og moggy stemmer på ham av samme grunn. narg, bryter på nytt sammen, og er ute av stand til å stemme, og loddet faller da på SH, som stemmer ut sammy. galina fælger etter som en trofast hund, og en veldig forbittret sammy må pakke sammen sakene sine og dra.

(dagen etter motar forumet et skriftelig søksmål fra denne forbitrede deltageren)

lag tre holder nå på å dø av spenning. hva er falcks store overraskelse?
falck forklarer da at det blei gjort en feil når programmet ble startet, og laget hadde derfor vært en mindre enn de andre fra starten av. det kommer derfor en ny deltager inn på øya.

alle deltagerne holder pusten idet en gateway(hva er ord på norsk?) åpnes, og hele forumets misforståtte snilling terje stiger ut. ja folkes, for et drama. skaperen har tydeligvis bestemt seg for at forumet skal få ha sin representant på øya også. dette kan lukte intriger!

svært få får med seg, i alt oppstyret, at det neste oppdraget blir å skrive en lag sang, der man skal presentere alle på laget, og hvorfor nettopp deres lag skal vinne. de andre lagene vil da gi sangen karakter fra en til ti, og sammenlagt poengsum, vil avgjøre hvem som må sende hjem en deltager neste gang.

(neste mann)
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Lagene samles nå til rådslaging, hvert lag for seg. Der skal skrives sanger...

Lag 1 er svært urolige. Hormoner raser rundt i kroppene deres. Rand og Min flørter så fælt at Nynaeve går og søker trøst hos Lan på lag 2, og Egwene hos Gawyn. Mat misstrives med at Rand får all oppmerksomheten, og ser an de ledige kvinnene på øya. Valget ender med Tuon da Barelain - den eneste Mat egentlig ønser ved første øyekast, ikke har øyne for andre enn Galad. Perrin blir altså sittende igjen alene med sangskrivinga. Det ender noe slikt som dette:

(melodi: nidelven)
Emondsmark rolig og sterk er vårt hjem
Her vil vi bo og leve
Egwene, Rand, Mat, Nynaeve og jeg
Tar i mot Min med glede!

Lag to: Ettersom Lan og Gawyn har blitt snappet bort av lag 1-folk, sitter Moiraine, Verin og Elaida (og Thomas da, men han er å se på som en hund for de andre) igjen med oppgaven. De velger å skrive i høysang!

(melodi: Milkshake)
Vi er en gjeng med kvinner og menn
og ja, vi er mektige folk. ja, vi er mektige folk
vi kan trylle - men det er'ke for deg
Vi herser med konger og disser med menn
for ja vi: ER MEKTIGE FOLK!

På lag 3 har terje kommet inn... Galad og Terje snakker lenge sammen om kommunisme og riktigheten av planøkonomi og sosialisme... Faktisk så lenge at til og med Barelain blir lei av pratet deres og sovner. Tuon og Luca blir nå sittende alene om å skrive sangen:

(melodi: whereever you go)
Her sitter vi da,
Tuon og Luca
Vi sitter godt her under vårt tre
Vi skriver en sang
Om laget vårt's gang
På vei til ære, heder og fred!

Lag fire har nok en gang vanskeligheter med å få ting til å fungere. Shaidar Haran har tatt kontroll over laget nå, ingen tvil om det. Han setter Galina i gang med å skrive sangen:

(melodi: lille petter edderkopp)
Shaidar Haran Stor og Ond han finner det for godt
Å bruke meg og narg og alle andre på sin vei
O store SH vær nådig mot oss!
Vi gjemmer oss i skyggen din! O store store boss!

Resultatet av avsemminga kommer i neste episode!
for ja
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

etter å ha hørt hverandres sanger er det på tide å gå mot stemme urnene. her merker vi for første gang at dette virkelig er en konkurranse, med spill og tilhørende allianser. det blunkes med øyevipper som lover stumme løfter, det trues med vold og med voldtekt, og de eneste som faktisk ikke tenker så mye over resultatet er Galad og terje, som igjen er opptatt av å diskutere ting som for alle andre er greskt.


lag 1 setter seg sammen for å avgjøre. ettersom lag 2 er det eneste laget i tilleg til dem som ikke har måtte stemme ut noen, vil ikke mat, rand eller min gi dem noen særlig flere poeng enn ett. egwene og nynaeve får panikk anfall, kanskje deres kjære ryker ut, og nedlegger weto mot å bare gi ett poeng. det ender med at lag 2 får tre poeng fra lag 1.

ettersom lag 3 ikke er noen store motstandere, og nynaeve faktisk synes, selvom hun holder helt kjeft om det, at det er litt morro med de blikkene hun får av luca, får lag 3 fem poeng fra lag 1.

etter at fain ble borte, har lag 1 ingen de liker på lag 4, men rett skal være rett, det var en ganske artig sang. så lag 1 gir fem poeng til lag 4.lag 2 hadde på forhånd blitt enig om hvordan de skulle stemme, for at det skulle passe best med deres planer. lag 1 får fem poeng fordi enkelte på det laget kan virke troende nok til å gå over på deres lag senere,

lag 3 får fire poeng, siden de har viktige politiske mennesker igjen på laget, som aes sedaiene kan få bruk for senere.

lag 4 er bare en gjeng med illeluktende beist, men ettersom galina er der, innsisterer elaida på at laget måtte få poeng. de hadde derfor blitt enige om å gi lag 4 tre poeng.på lag tre, har de andre lagt oppgaven med poeng utdeling til luca og tuon, siden det var de som hadde laget sangen.

tuon har funnet ut at hun faktisk liker den unge pøbelen mat, og ettersom luca fremdeles har et godt øye til nynaeve, gir de åtte poeng til lag 1. (for å innynde seg)

ingen av dem liker noen av personene på lag 2, og ønsker egentlig alle sammen ut av øya. de gir derfor bare ett poeng til dem.

av samme grunnen gir de samme til lag 4.lag 4(les SH) gir et poeng til alle de andre, bare sånn for å øddelegge og spre kaos.poeng stillinga ble da sånn at:
lag 1: 14 poeng
lag 2: 5 poeng
lag 3:10 poeng
lag 4: 9 poeng


lag 2 må derfor stemme ut en av sine deltagere, og de går (med verdighet, selv etter et tap) til falck og utstemmingen.

(neste mann)
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Lag to møter hos Falck... Hvem skal ut denne gangen???

Lag to består av 3 ganger 2 personer: Lan og Moiraine, Verin og Thomas, Elaida og Gawyn. Kvinnene er helt klart i førersetet i alle parene. Elaida presser på for å stemme ut Lan, hun mener det vil svekke moiraine så mye at hun blir satt ut av spill. Verin derimot anser Elaida som et villt kort, og stemmer henne. Moiraine diskuterer litt med Lan og bestemmer seg også for å ta ut Elaida. Bort med de sterkeste først!!!

Elaida får altså fire stemmer, Lan to... Elaida forsvinner... :)
Paradise iceland next...
Terje
Den Gjenfødte Dragen
Den Gjenfødte Dragen
Posts: 4724
Joined: Tue May 03, 2005 0:22
Location: Trondheim/Eidsvåg
Contact:

Post by Terje »

(Faile: Du som laga tråden, kunne du ha oppdatert førsteposten, etter hver runde, slik at det samles opp hvem som er ute og hvem som er inne?)

Dag 6 (?)

Ny dag, nye muligheter. Eller oppgaver, som det også heter.
Lagene møter hos Falck tidlig om morgenen, og han gir dem oppgava: Hvert av lagene skal med de redskaper og råvarer som finnes på øya, lage sju segl som kan holde den Mørkestes fengsel lukka i 3.000 år til. Det laget som lager de dårligste seglene, taper konkurransen.
Siden de bare har åtte timer på seg, skynder alle lagene sine seg tilbake til leirene sine, for å planlegge.

Lag 1 er i deep shit.
De er alle som en bønder, håndverkere, eller tilhører på andre måter arbeiderklassen. De har derfor riktignok god kompetanse til å lage seglene. Imidlertid har de ikke begrepsapparatet som kreves for å kunne designe og planlegge et slikt prosjekt. Kort sagt, ingen av dem har særlig peiling på filosofi og metafysikk.
De er likevel rådsnare, og avtaler at de skal be lag 2 om hjelp - lag 2 kan da tenke, mens lag 1 kan utføre arbeidet. Raskt begir de seg mot lag 2s leir.

Lag 2 var også relativt ille ute, siden de ikke har kometansen til å lage noe av metall - det er ingen av dem som er særlig sterk i Jord eller Ild. Derfor blir de overlykkelige når lag 1 tilbyr en allianse. Det avgjøres at de skal lage 14 segl, som så kan deles mellom lagene.
Nå har de bare sju timer igjen, så Aes Sedaiene setter seg ned med Perrin, og finner ut hva han kan lage. Han sier at han kan lage noen låser av metall, som ingen kan ødelegge uten å bruke Kraften. Aes Sedaiene bestemmer seg for at de skal gjøre låsen "usårlig" - mot alle krefter.
Lag 1 og lag 2s ikke-Aes Sedaier begir ut på leting etter ting av metal, mens Perrin varmer opp smia som var hans personlige gjenstand.
En time før fristen er låsene ferdigsmidde, og klare for forsterking gjennom Den Ene Kraften. Men Aes Sedaiene aner ikke hvordan de skal lage ter'angrealer! Bondeknølene er lamslåtte! Rand og Nynaeve blir imidlertid sinte, og før de vet ordet av det, er de i ferd med å banke lag 2 med pisker av Luft.
Resten av lag 1 tar med seg de 14 låsene, og går sin vei.

Lag 3 er heldigere: de har både muskelkraft, en Kraftbruker, og hjernekraft. Terje, Berelain og Tuon setter seg ned for å diskutere hvordan de kan gjøre dette, men til tross for Terjes iherdige forsøk på å gå mellom dem, er hater Berelain og Tuon hverandre for mye til å la være å slåss. Terje og Luca forsøker å dytte de to kamphønene fra hverandre, men til ingen nytte.Timene går, og Galad, som hat gløttet bort på dem mens han arbeidet med sine egne forsøk på å lage segl, mistenker Luca og Terje for å være mer opptatt av å klå på Tuon og Berelain, enn de er av å skille de to.
Når fristen er ute, har Galad flettet sju bånd av strå, forsterka med pinner. "Det er ikke bra nok!" tenker han. "Jeg har mislykkes - jeg er ikke perfekt nok til å hindre den Mørkeste fra å bryte fri!" Han skuler mørkt bort på de fire andre mens de går mot møteplassen.

Lag 4 irriterer seg grønne over at de har stemt ut Lanfear og Sammael - de to kunne ha laget kopier av de originale seglene på noen timer. Men i stedet for dette, må de klare seg med runde, flate brikker av leire, forsterka med Kraften av Galina. Men så snart de er ferdige, omtrent 20 minutter før fristen går ut, knuser de kollektivt de sju leirseglene, og må dermed begi seg tomhendt mot samlingsplassen.

------

"ja, nå er dere vil nervøse, tenker jeg, siden dere innbiller dere at dere ikke har vært i stand til å konstruere skikkelige segl," sier Falck til dem, der de står i tufsete små grupper rundt ham. "Vi her i TV3 har med viten og vilje formulert oppgaven slik at dere skulle misforstå den. Dere skal nemlig ikke lage segl til den Mørkestes fengsel - for å få til det, måtte vi jo ha herpa de gamle, og dermed sluppet Alle Løgners Far ut av fangenskap. Og man kan jo si hva man vil om oss her i TV3, men selv om vi kanskje virker som noen tanketomme idioter, så er vi langt fra det. Haha." Han ser triumferende på deltakerne, men møtes bare av tomme blikk, som om det er kyr som står og ser på ham. "Erh, vel, vi får vel komme oss videre... koffkoff... Altså: Hvilka gruppa har laget det verste seglet?!"

Seglene testes.

Lag 1s segl er sterke, og står imot alt, helt til Falck kaller inn sin hjelper, tause Temaile, som smelter dem med Ild.

Lag 2s segl - improvisert på veien til møteplassen, består av løvetannblomster, flettet sammen til ei lenke. Den viser seg imidlertid å være sterkere enn lag 1s segl, i hvertfall helt til Temaile sørger for at Moiraine og Verin ikke lenger kan bruke den Ene Kraften til å holde løvetannlenka sammen. Den vurderes likevel til å være jevngod med lag 1s segl, av fagjuryen, bestående pompøse og selvhøytidelige adelige, som egentlig ikke har peiling på det de bedømmer, men som ikke lar det stoppe dem.

Lag 3s segl, designet og konstruert av Galad, har fått seg en overhaling på veien til møtet. Terje, som har fått høysnue av det uvante klimaet og vegetasjonen på øya, har smurt inn alle Galads pinne-og-strå-bånd med snørr.
Ingen av dommerne hæler å ta i dem, og det gjør heller ikke noen av trollokene som er materialkonsulenter for konkurransen, selv ikke når de blir piska og drevet av Myrdraal - salgskonsulentene.
Lag 3s segl vurderes derfor til å være mer holdbart enn både lag 1 og 2s.

Lag 4 har som kjent ikke noen segl, og dermed utropes lag 3 til vinnere, og lag 4 til tapere. Idet dette siste gjøres, kan et rop høres fra et av dde andre lagene: "Det der er en pleonasme - det sier seg selv at de er tapere; de støtter jo Den Mørkeste!" Alle bryter ut i latter, unntatt lag 4, som bare skuler ondt på de andre.

Lag 4 må møtes igjen etter at de har spist, for å stemme ut et lagmedlem.
"Vivo equidem vitamque extrema per omnia duco!"
- Verg., Aen., 3.315.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Lag 4 møtes nok en gang hos falck for å stemme ut et av sine lagmedlemmer. Oppsummering:

Lag fire består av:

Moggy
Shaidar Haran
Galina
Narg


Shaidar Haran er splittet, på den ene side mener han Moggy må ut - hun kunne jo ha hjulpet til i denne oppgaven med å forsterke seglene, men hun var bortevekk hele tiden. På den annen side - et segl for å forsegle den mørkeste ville jo vært i overkant dumt å lage da meningen med livet jo er ondskap... Hm... Men det er jo ikke så mange igjen å stemme ut, og Moggy er den sterkeste av de gjenværende konkurrentene, så SH stemmer Moggy.

Galina ønsker egentlig å stemmer SH, men tør ikke. SH truer henne til å stemme moggy, men moggy er på henne som et insekt, og hun tør ikke stemme hennne heller. Det ender med at hun stemmer Narg.

Moggy stemmer som vanlig ut de sterkeste kandidatene - Shaidar Haran denne gangen.

Valget ligger altså på Narg. Etter mye om og men bestemmer Narg seg for å stemme slik som stemmen i hodet hans sier han skal - (moggys stemme) - altså Shaidar Haran. (Narg er for dum til å føle frykt av SHs truende oppførsel...).

I kveld forlater altså Shaidar Haran - sjefsbølla over alle - øya med hodet hevet...
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

etter utstemmingen oppdaget folk at falck har sovnet. med hendene godt plassert rundt en stor sekk, som mat selvfølgelig ikke klarte å holde seg unna. og hva annet enn falck eget lager av mer edle drikke varer viste seg å være i sekken? :P :wink:

denne kvelden blir det en stor fest på øya, uvisst hvorfor føler alle seg så glade, og frie.

det endte såklart med at bondeknølene drakk seg drita fulle sammen med luca, til og med tuon bega seg med på drikkegildet.

dagen etter våknet de fleste med en hammrende hodepine, mens enkelte våknet i armene til noen de ikke hadde ventet å våkne i armene på.

falck våkner, flyforbanna over at noen har knabba sekken hans, men velger likevell å ovelevere oppgaven til lagene. De skal ha en turnering i enkelte kjente spill, som terninger, kort, og slangen og reven. hvert lag skal velge ut en spiller til hver gren. andre regler kommer til å dukke opp underveis.

( :P )
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Ceres
Amyrlin
Amyrlin
Posts: 2637
Joined: Sat May 28, 2005 13:19
Location: Oslo

Post by Ceres »

Dagens turnering: Terninger, steiner (i stedenfor kort) og slanger og rever.

På lag en er det klart at Mat gjerne vil spille alt, men det får han ikke lov til. En spiller til hvert spill... Rand tar derfor på seg å spille steiner. Min tar utfordringen med slanger og rever, da det viser seg at Mat er noe redd for nettopp slanger og rever...

På lag to tar Moiraine fatt på steiner, Verin på slanger og rever, og Thomas på terninger...

På tre tar Luca terningene i sin hånd, Galad tar steinene (med barelain sittende oppå seg så og si) og Tuon går fatt på slanger og rever.

Lag fire er kun tre nå... Narg tar terningene, Galina steinene og Moggy selv tar slanger og rever. (Hun har erfaring, og vet hvordan man skal vinne, hun er tross alt den dyktigste jukseren).

Så altså: Terninger. Konkurrenter:

Mat
Thomas
Luca
Narg

Vinneren er Mat. Han kaster fem perfekte kast. (Surprise...? )

Deretter: Steiner. Konurrenter:

Rand
Moiraine
Galad
Galina

Galina går ut først, og Rand følger med overraskende lenge. Det viser seg imidlertid å bli et res mellom Galad og Moiraine - de er klart de to med mest taktsik erfaring og kunnskap per dags dato. Moiraine stikker av med seieren til slutt, men det var en hard og lang kamp.

Til slutt: Slanger og Rever. Konkurrenter:

Min
Verin
Tuon
Moggy

Min går freidig på, og har massevis med mot. Verin er mer tilbakeholden og lurer rundt i skyggene. Tuon forstår ikke spillet, og taper derfor ganske raskt. Moggy jukser seg fram, og synger og brenner slangene og revene, og vinner dermed spillet.

De eventuelt nye reglene som skulle introduseres er nå unødvendige - kun ett lag vant ingen av turneringene - lag 3. Disse må derfor møte hos falck senere samme kveld.

(Deltakere på lag 3: Terje, Luca, Barelain, Galad og Tuon).
Faile
Krønikenes Bevarer
Krønikenes Bevarer
Posts: 2735
Joined: Thu Aug 25, 2005 20:21
Location: Trondheim

Post by Faile »

hos falck får lag 3 en overraskelse. isteden for å måtte stemme ut en av sine egne, skal de stemme ut en på lag 1 isteden, ettersom de nå var blitt såpass mange fler enn alle andre.

de skulle få natten over til å tenke over hvem de vil stemme ut.
(og det gir lag 1 tid til å smiske seg inn i alle hjerter :wink: )
Loke: Odin, kvifor blir eg alltid med-offer for din svinaktig dårleg karma?
Odin: Min teori? Fordi du sparker svære, øksebærende sumerere i skrittet.
Locked