Kapittel 21 – Lytt til vinden

Stav og løv
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Nynaeve al’Meara

ForrigeNeste

Nynaeve våkner opp i skogen, med hesten sin som eneste selskap. Hun begynner å lede den nedover Arinelles bredd, og ser mange spor, men ingen som utvetydig kan tilhøre noen fra reisefølget hennes. Snart kjenner hun imidlertid røyklukt i lufta. Hun tjorer hesten sin, og sniker seg framover. Hun finner Moiraine og Lan ved et bål, og gjemt bak et tre setter hun seg for å lytte til de andres samtale: Lan er opptatt av hvordan Trollokene kom seg dit, mens Moiraine er mest bekymra for guttene.

Moiraine merker at Nynaeve er der, og kaller henne til seg. Hun forteller henne at hun også kan lede Kraften, og fortsetter med en beretning om hvordan hun fant det ut, samt en beskrivelse av forskjellige symptomer ved ubevisst styring av Kraften.

Moiraine vet, takket være myntene hun ga guttene, at en av dem er trygg på andre siden av elva, og at to av dem er på vei sørover. Hun bestemmer at de skal dra sørover, siden de to guttene ikke lenger har myntene sine. Nynaeve er sint fordi Moiraine ikke vet hvor Egwene er, og heller ikke vil bruke tid på å lete etter henne.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
It was easier to be brave, he discovered, when someone needed your protection.
Rand

Who follows in Shadow,
Verdens Øye