Kapittel 38 – Unnsetning

Tar Valons flamme
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Perrin Aybara

ForrigeNeste

Ferden sørover går tregt for Hvitekappene, siden Perrin må gå. En natt kommer Byar til Perrin og Egwene og foreslår at de flykter, men Perrin forstår at det er en felle. Mens Byar venter på at de skal rømme, mottar Perrin en sending fra Skimmel, som forteller ham at Elyas har det bra. Like etter braker Moiraines avledning løs, og Lan kommer ungdommene til unnsetning.

Da de slår leir etter å ha ridd hele natten, kommer Nynaeve for å finne ut om Byars mishandling har skadet Perrin. Noen øyeblikk før har han mottatt enda en sending fra Skimmel – denne gangen om noe som vil skje om et par dager. Under sin inspeksjon finner Nynaeve ut at Perrins øyne har forandra seg, noe som ikke går Moiraine hus forbi. Aes Sedaien spekulerer høyt om hvorvidt det var Den Mørkeste eller andre krefter som ledet Perrin til denne tilstanden. Han blir skremt av dette, og spør Lan om råd. Lan forteller det han vet, inkludert at Elyas var en slags mentor også for ham, og at guttene virkelig må være viktige, når så mye skjer rundt dem.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
One pretty woman means fun at the dance. Two pretty women mean trouble in the house. Three pretty women mean run for the hills.
Ordtak fra Two Rivers

A Way Out,
Den Gjenfødte Dragen