Kapittel 40 – Nettet strammes

Tar Valons flamme
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Rand landet på innsiden av muren, og har svimt av. Han våkner fort opp, og finner ut at han er i en hage sammen med to ungdommer på hans egen alder. De er søster og bror, og mens hun bandasjerer Rands hode, kommer Rand til den konklusjonen at de to er Elayne og Gawyn, Dronning Morgases barn.

Galad finner dem, og advarer Garden. Rand er på vei mot muren da de kommer, anført av Tallanvor, som fører ham, Elayne og Gawyn til Dronningen. Hos Dronningen er også Gareth Bryne og Elaida, og ingen av dem tror han er fra Tvillingelvene – både Elaida og Bryne vil fengsle og forhøre ham, og Elaida forkynner i tillegg at vanskelige tider venter Andor, og at Rand er involvert. Da hun også legger merke til sverdet hans er det ikke langt fra at vaktene hogger ham ned.

Dronningen hører imidlertid på Rands dialekt at han er fra Tvillingelvene, og lar tvilen komme ham til gode. Tallanvor, Gawyn og Elayne følger Rand til døra, og Elayne sier hun synes han er kjekk. Rand spør Gawyn hvorfor ingen trodde at han kom fra Tvillingelvene, og Gawyn svarer at Rand ser ut som en Aielmann. Når porten slår igjen bak ham setter Rand på sprang for å komme seg bort.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
It was easier to be brave, he discovered, when someone needed your protection.
Rand

Who follows in Shadow,
Verdens Øye