Kapittel 49 – Den Mørkeste rører å seg

Forvridd tre
  • Bok: Verdens Øye
  • Synsvinkel: Rand al’Thor

ForrigeNeste

Før følget drar videre neste dag, plukker Moiraine fra hverandre Veven som har holdt dem skjult siden forrige kveld. Nok en gang setter de i vei nordover, og rundt dem blir både flora og fauna stadig mer forvridd. En gang utpå dagen angripes de av trærne samt av monstrøse dyr. Dyrene og trærne er like opptatt med å bekjempe hverandre som følget, så de blir ikke overveldet. Moiraine er bekymret for at hennes bruk av Kraften kan tiltrekke hver eneste Myrdraal i mils omkrets, men denne bekymringen blekner da Lan annonserer at de er forfulgt av ormer.

Følget rir hardt for å nå fram til Verdensøyet, og akkurat idet Lan har snudd for å angripe ormene, kommer de fram. Den Grønne Mannen hilser Perrin som ulvebror, Rand som Dragesønn, og forteller hvordan Pestlandet har blitt vanskeligere å holde ute av Verdensøyets grønne, lille lunge. Han tar dem så med til selve Verdensøyet.

Tusen takk til Terje, som har skrevet dette sammendraget.

Sitat:
When a man believes he may die, he wants to leave something of himself behind. When a woman believes her man may die, she wants that part of him desperately. The result is a great many babies born during wars.
Meilyn til Siuan og Moiraine

The Human Heart,
Ung Vår